RELATIONSPROBLEMER

Når de nære relationer er svære

 

Relationsproblemer påvirker vores trivsel og livskvalitet og kan komme til udtryk på mange måder. Eftersom, at vi mennesker er sociale væsener, er det så vigtigt, at vi har nære relationer og en god kontakt til dem vi omgås med. Vores familie og relationer er noget at det vigtigste i vores liv. Lige så nærende og kærlige relationer kan være – lige så smertefulde og frustrerende kan de være.

Hvis vi overvejende er i problematiske og konfliktfyldte relationer, påvirker det os negativt. Vi kan derfor komme i en situation, hvor vi får brug for hjælp til at bryde de negative mønstre. De svære relationer kan være til partner, kæreste, børn, familiemedlemmer, venner, chef eller kolleger. Hvis du dagligt er i konflikter og vanskelig kommunikation med dine relationer, så ræk ud efter hjælp.

Måden vi knytter os til andre blev dannet i vores tidlige leveår – tilknytningen til vores forældre. Tilknytningsmønsteret følger os ind i vores voksenlivet og påvirker den måde vi relaterer til vores omgivelser. Når vi kommer i en konflikt aktiveres vores tilknytningsmønster og vi reagerer ud fra tidlige erfaringer.

 

Relationsproblemer kan være:

 • Problemer med at fastholde relationer
 • Har svært ved følelsesmæssig nærhed og intimitet og har det bedst med at holde andre på afstand
 • Behov for at kontrollere andre
 • At du er udsat for dominans og psykisk vold
 • Føler dig overhørt og ikke set i relation til andre
 • Følelsen af, at du er til besvær for andre og har svært ved række ud efter hjælp
 • Angst for at blive forladt
 • Overdreven jalousi
 • Svært ved at udtrykke behov og sætte grænser
 • At du glemmer dig selv og måske forlader dig selv i relation med andre
 • At du indgår i usunde relationer med konflikter, angreb og misforståelser
 • Føler dig forurettet of uretfærdigt behandlet
 • Bevidstgørelse af offertrekanten (offer, krænker og redder)
Relationsproblemer_terapi

 

Relationsproblemer og individuel samtaleterapi

I terapien vil vi sammen undersøge, hvad du i relationen bliver trigget af og hvilken du rolle du får i samspillet med en bestemt relation. Vi vil arbejde med en situation og du vil blive klogere på, hvad det er for en dynamik, der udspiller sig.

Jeg kan hjælpe dig med at identificere og forstå de årsager, der ligger til grund for dine reaktionsmønstre. På den måde får du erfaringer med at udtrykke dine meninger, behov og følelser på en tydelig, klar og ærlig måde. Du vil se hvilken rolle du har i en given relation og se det fra den andens perspektiv, og det kan være en øjenåbner.

I terapien vil vi arbejde med, hvad der sker inde i dig, når det bliver svært i dig, når du fjerner dig, føler afmagt eller tomhed. Hvis det er passende for situationen kan vi bruge den relation, som opstår mellem dig og mig i sessionen.

Relationen til dig selv

Hvis du ønsker mere nære, kærlige og givende relationer i dit liv, så starter arbejdet med dig selv. Du må begynde med at være glad for dig selv og opbygge tillid til dig selv. I det øjeblik du begynder at holde af dig selv og ser dig selv med kærlige og venlige øjne vil du opdage, at du ikke vil være afhængig af at andre skal fylde dig op.

Vi mennesker er i et langvarigt forhold med os selv, så hvorfor ikke få det bedste ud af det?

Husk en ting….vi udvikler os i kontakt med andre mennesker.

Oplever du at være i en svær relation er du velkommen til at kontakte mig pr. mail mettehornbaek@protonmail.com

Læs mere her om hvordan den første samtale forløber her.

RING PÅ 42 43 07 04 OG HØR NÆRMERE

Book din tid her