DEN FØRSTE SAMTALE

SÅDAN FORLØBER FØRSTE SESSION

I løbet af den første samtale undersøger vi, hvad du gerne vil arbejde med. Du fortæller mig hvorfor du gerne vil i terapi og hvad du ønsker hjælp til. I løbet af sessionen stiller jeg opklarende og åbne spørgsmål, så det bliver klart for mig, hvad du vil arbejde med. Undervejs spørger jeg til, hvor du er i livet, så jeg får et samlet billede af hvem du er.

Jeg oplever nogle gange, at det for nogle klienter kan være svært at formulere, hvad de vil have hjælp til. Det er helt i orden, og vi skal nok finde ud af, hvad der fungerer og giver mening for dig. For andre kan det være mere diffust og de kan mærke, at de mistrives, og så tager vi udgangspunkt i det. Jeg er sammen med dig i din proces og støtter dig. Undervejs giver jeg feed back på det du fortæller.

Ofte vil det være muligt allerede ved første samtale at arbejde med en del af problemstillingen. Vi går frem i et tempo der passer dig og det hjælper jeg med at afstemme, alt efter situationen.

EFTERFØLGENDE SESSIONER

Typisk vil jeg spørge, hvordan det er gået siden sidst og hvad der rører sig i dig. Jeg vil ofte spørge, hvad du ønsker at arbejde med.
Jeg vil tage udgangspunkt i det du kommer med, om det er så er svære følelser, der er på spil, så er det, det vi arbejder med.

RAMME, RUM OG RETNING

Jeg sætter en ramme for terapien, i et trygt rum og sammen finder vi den retning, du gerne vil arbejde henimod.
For mig er terapi et samarbejde og jeg bestræber mig på at skabe et rum, som er præget af en god kontakt med nærvær og tillid.
Rummet er til dig og er ment som et fristed, hvor du kan bringe det i spil som du ønsker.

Ved vores første møde finder vi ud af, om der er basis for et frugtbart samarbejde.

Løs mere her om hvilke emner vi kan arbejde her.

 

Jeg vil anbefale dig at medbringe en blok/dagbog, som du kan bruge til dine nye indsigter og til eventuelle hjemmeopgaver.

Mette Hornbæk Psykoterapeut
Psykoterapi