Om Mette Hornbæk

 
ID Psykoterapeut
Jeg er uddannet ID Psykoterapeut i 2016 fra ID Academy, som er en fireårig teoretisk og praktisk uddannelse. Uddannelsen er oprindeligt grundlagt af Ole Vadum Dahl og er gennem årene løbende blevet videreudviklet.
 
ID Psykoterapeutuddannelsen bliver hvert fjerde år evalueret efter de tværministerielle kvalitetskriterier af et uvildigt konsulentfirma. 
 
Betegnelsen ID Psykoterapi betyder, at terapien er identitetsorienteret dvs. at den afdækker og udvikler de mange lag og aspekter af identiteten. Derudover står ID for integrativ og dynamisk. Integrativ handler om at integrere forskellige dele til et hele dvs. at støtte klienten i at blive mere mennesker. Dynamisk står for, at terapien bevæger sig hen mod målet på en fleksibel og procesorienteret måde, som passer den enkelte klient. Uddannelsen indeholder en bred vifte af praktiske og psykoterapeutiske redskaber.
 
Jeg modtager regelmæssig supervision og sørger for fortsat faglig og personlig udvikling ved at deltage i kurser og holde mig ajour inden for det psykoterapeutiske felt. Derudover har jeg tavshedspligt.
 

Stresscoach

Certificeret stresscoach hos Forebyg stress v/Bjarne Toftegård i 2017.

Coach
Certificeret ID Life Coach i 2012 fra ID Academy som er en toårig uddannelse.


Frivillig telefon rådgiver hos Psykiatrifonden

Her havde jeg rådgivende og støttende samtaler med pårørende og psykisk sårbare. Jeg oplevede, at kunne gøre en forskel for mennesker som stod i livet med tunge problematikker og livskriser.

Kurser

– 8 ugers MBSR kursus (Mindfulness-baseret stressreduktion)
– Introduktionskursus til SE-metoden (somatic experience). Traumeheling Aps v/Ursula Fürstenwald.
– Udviklingsgruppe med familieopstillinger hos ISFO
– Tilknytningsworkshop v/Inge Holm
– Practioner udviklingsforløb hos ID Academy
– Healing af dit indre barn, healing af din indre kritiker hos Oasen

 
Medlemskab
Medlem af ID Psykoterapeutisk Forening som er et netværk for certificerede ID Psykoterapeuter i Danmark.